Här kommer original receptet men jag brukar använda philadelphiaost istället för Mascarpone då det sällan finns på vår butik samt den färg på paprikan som jag har hemma. Brukar även ha i mer mangochutney och sambal oelek än receptet säger då jag tycker om lite hetare mat.
Ingredienser som räcker till 6-8 personer
2 fläskfiléer à ca 600 g
SaltPeppar
1 brk Mascarpone ost 250 g
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
1 stor röd paprika
Gör så här
Skär filén i bitar. Salta och peppra dem och stek dem till de fått fin färg. Lägg dem
sedan i en ugnsform. Rör ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sambal oelek, mango chutney och
buljongtärningar och koka ihop. Skär paprikan i mindre bitar och
tillsätt dem i såsen. Låt koka ett tag och slå det sedan över köttet.
Sätt in i 200 grader varm ugn i 45 minuter. Klart att njuta av!
Serveras antingen med klyftpotatis eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar