Ingredienser
1 kg Västeråsgurka1 grön paprika
1 röd paprika
2 stora gula lökar
1 krm Natriumbensoat
Ättikslag
2,5 dl Ättiksprit 12%2 dl strösocker
0,5 msk salt
2 msk gula senapsfrön
Gör så här
Hacka löken och paprikorna fint och lägg i en kastrull.Häll över kokande vatten och låt stå i 10 minuter.
Slå bort vattnet.
Hacka gurkan fint och blanda ner den i den avrunna lök och paprikaröran.
Koka upp ättikslagen i en annan kastrull och rör om tills sockret har lösts upp helt.
Häll lagen över grönsakerna och låt alltsammans koka i 20 minuter.
Ta upp lite bostongurka och blanda i Natriumbensoaten och rör sedan ner det i kastrullen med bostongurkan igen.
Voila Bostongurkan är klar!!!
Häll den i varma och rena burkar.
Förvara i kylskåp.
Blev en halv stor burk till förutom dessa, så det blev m a o riktigt mycket bostongurka av detta recept. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar